Turisme i cultura a Igualada

La Farinera d'Igualada
La Farinera d’Igualada

Des d’un punt de vista arquitectònic, no sé si la Farinera té algun valor o tret que la faci destacable. Per la seva alçada és visible des de molts punts de la ciutat, de manera que hom podria dir que està incorporada al nostre “skyline”, si és que en tenim un que ens identifiqui inequívocament.
Estèticament, és un edifici estrany, de planta irregular i perfil molt característic. I potser és per això i pel seu aspecte canviant segons des de quina banda te’l mires que m’atrau d’una manera que no em puc estar de fotografiar-lo.
I això és el que em va passar ahir quan anava a veure les exposicions de @fineartigualada a La Cotonera, que és a tocar –en aquesta imatge, quedaria a l’esquerra.
Jo ja intuïa que, pels qui som d’aquí, pelegrinar de sala en sala d’exposició era una magnífica manera de voltar pels carrers d’Igualada i que, per qui és de fora, és una bona manera de fer turisme i conèixer la ciutat. Ara ho confirmo. I afegeixo que gràcies a @fineartigualada, alguns edificis que normalment són tancats, ara són oberts per acollir les exposicions i es poden veure per dintre. Aquest és el cas de l’Adoberia i La Cotonera, el ple Barri del Rec, que ahir vaig visitar juntament amb el Claustre de l’Escola Pia, llocs tots ells dignes d’una visita per ells mateixos.
Un luxe.

L'Adoberia
L’Adoberia
La Cotonera
La Cotonera
Barri del Rec, Carrer del Rec, el Rec.
Barri del Rec, Carrer del Rec, el Rec.
Claustre de l'Escola Pía.
Claustre de l’Escola Pía.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s