Tertulià i altruista

Li agrada prendre el primer cafè mentre espera. La resta de tertulians anirà arribant mica en mica. De vegades tres o quatre, de vegades una dotzena. La tertúlia és un col•lectiu dinàmic, canviant, dotat de vida pròpia. Ara arriba un, ara marxa un altre.

Avui parlarà de política, el país està expectant. Demà tocarà futbol o dones o toros, tant se val, el que surti; ell no està sotmès a guions ni estereotips, improvisa. El que importa és el que diu. Ai, si qui mana l’escoltés potser el món s’arreglaria! No cal que sigui del tot, una mica, sinó demà de què els parlaria?

La tertúlia és des de ja fa anys un ritual en la seva vida. L’omple, el satisfà, se sent l’ànima del grup. Sempre és el primer d’arribar i, quan la sessió es disol, paga el compte de tots i marxa.

Ell sempre ha sigut un altruista.