Altruïsme

Li agrada prendre el primer cafè mentre espera. La resta de tertulians anirà arribant mica en mica. De vegades tres o quatre, de vegades una dotzena. La tertúlia és un col•lectiu dinàmic, canviant, dotat de vida pròpia. Ara arriba un, ara marxa un altre. Avui parlarà de política, el país està expectant. Demà tocarà futbol o dones o toros, tant se val, el que surti; ell no està sotmès a guions ni estereotips, improvisa. El que importa és el que diu. Ai, si qui mana l’escoltés potser el món s’arreglaria! No cal que sigui del tot, una mica, sinó demà de què els parlaria?

La tertúlia és des de ja fa anys un ritual en la seva vida. L’omple, el satisfà, se sent l’ànima del grup. Sempre és el primer d’arribar i, quan la sessió es disol, paga el compte de tots i marxa. Ell sempre ha sigut un altruista.

image

Le gusta tomar el primer café mientras espera. El resto de tertulianos irá llegando poco a poco. A veces tres o cuatro, a veces una docena. La tertulia és un colectivo dinámico, cambiante, dotado de vida propia. Ahora llega uno, ahora marcha otro. Hoy hablará de política, el país está expectante. Mañana tocará fútbol o mujeres o toros, da lo mismo, lo que salga; el no está sometido a guiones ni estereotipos, improvisa. Lo que le importa es lo que dice. Ay, si quien manda le escuchara quizá el mundo se arreglara! No es necesario que sea del todo, solo un poco, sinó mañana ¿de qué les hablaría?

La tertulia es desde ya hace años un ritual en su vida. Le llena, le satisface, se siente el alma del grupo. Siempre es el primero en llegar y, cuando la sesión se disuelve, paga la cuenta de todos y se va. El siempre ha sido un altruista.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s