Carota

Aigua que raja per ningú, no és potable. I la font, quina és aquesta font? És la Font de la Carota, nom que li vé de la màscara de quina boca raja l’aigua. Tot i que no és fàcilment visible, es troba en el talús que salva el desnivell del Passeig de les Cabres d’Igualada, ronda fora muralles de la ciutat. Data del segle XVIII i fou restaurada el 1852, en urbanitzar-se el Passeig. La remodelació urbanística de 2004, va alterar-ne la ubicació original. Encara conserva l’abeurador, pels animals. Però avui ja no en queden, d’animals que hi vagin a beure.

image

Agua que brota para nadie, no es potable. Y la fuente, qué fuente es esa? Es la Font de la Carota, nombre que le viene de la máscara de cuya boca fluye el agua. Aunque no es facilmente visible, se encuentra en en el talud que salva el desnivel del Passeig de les Cabres d’Igualada, ronda exterior a la muralla de la ciudad. Data del siglo XVIII y fue restaurada en 1852, cuando se urbanizó el paseo. La remodelación urbanística de 2004 alteró su ubicación original. Aún conserva el abrevadero para animales. Pero hoy en día ya no quedan animales que vayan a beber.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s