Nostàlgia i contrastos

Llarga caminada la d’avui, des de ben d’hora. Passeig amunt, Avinguda Gaudí i Parc de Puigcornet fins arribar al Barri de Fàtima. Des d’allà, cap al Barri de Montserrat, a l’altre extrem de la ciutat. Finalment, he tornat cap al centre històric caminant tota la Soledat.

Però no ha sigut fins ben bé la meitat del camí, en arribar a la finca que ocupa l’edifici de la Vives Vidal, que s’ha despertat el meu desig de fer fotos, adormit fins aleshores. I ha sigut en veure una porta metàl•lica que dóna a l’Avinguda Barcelona on hi ha enganxats uns rètols de les marques que allí es dissenyaven i es produïen, entre les quals Vanity Fair, recentment externalitzada.

He intentat imaginar-me aquell magnífic edifici ple de vida i activitat des de l’abandó que presenta avui, i resulta molt difícil per a qui no ho ha viscut a Igualada en els bons moments del tèxtil, com jo.

La d’avui ha sigut una passejada plena de contrastos, d’un extrem a l’altre de la ciutat per la glamourosa Avinguda de Barcelona entre els dos barris més modestos, populars i deprimits.

.oOo.

Larga caminata la de hoy, desde muy temprano. Passeig arriba, Avinguda Gaudí y Parc de Puigcornet hasta llegar al Barri de Fàtima. Desde allí, hacia el Barri de Montserrat, en el otro extremo de la ciudad. Por último, he vuelto hacia el centro histórico recorriendo toda la Soledad.

Pero no ha sido hasta la mitad del camino, al llegar a la finca que ocupa el edificio de la Vives Vidal, que se ha despertado mi deseo de hacer fotos, dormido hasta entonces. Y ha sido al ver una puerta metálica que da a la Avinguda de Barcelona donde hay pegados unos rótulos de las marcas que allí se diseñaban y se producían, entre ellas Vanity Fair, recientemente externalizada.

He intentado imaginarme aquel magnífico edificio lleno de vida y actividad desde el abandono que presenta hoy, y resulta muy difícil para quien no ha vivido en Igualada en los buenos momentos del textil, como yo.

El de hoy ha sido un paseo llena de contrastes, de un extremo al otro de la ciudad por la glamourosa Avenida de Barcelona entre los dos barrios más modestos, populares y deprimidos.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s