Sant Magí de Brufaganya

Sant Magí de Brufaganya és un nucli de població que pertany al municipi de Pontils, a la Conca de Barberà, a tocar de l’Anoia.
L’indret rep el nom de l’eremita tarragoní que hi va viure 30 anys fent penitència, segons que diu la tradició.
Sembla que en Magí ja vivia retirat en una cova, a Tarragona, abans no va ser empresonat per raons que no s’expliquen. No obstant això, va ser alliberat per un àngel que el va guiar fins a un indret ben retirat, situat a la capçalera de la vall formada per les Serres del Pany i de la Brufaganya, on avui s’alça el Santuari que ja existia al segle XIII.
A Sant Magí, martiritzat fins a la mort pels romans, s’atribueixen miracles extraordinaris. Diuen que va fer brollar les fonts per tal que els seus perseguidors poguessin beure, tan esgotats i assedegats estaven quan el van trobar. I també es diu que va llençar el seu gaiat i allà on va caure va néixer el riu que avui coneixem com Gaià, que creua la província de Tarragona.
Sant Magí és el patró de la ciutat de Tarragona.

.oOo.

Sant Magí de Brufaganya es un núcleo de población que pertenece al municipio de Pontils, en la Conca de Barberá, junto a la comarca de l’Anoia.
El lugar recibe el nombre del eremita tarraconense que vivió 30 años haciendo penitencia, según dice la tradición.
Parece que Magí ya vivía retirado en una cueva en Tarragona, antes de ser encarcelado por razones que no se explican. Sin embargo, fue liberado por un ángel que lo condujo hasta un lugar retirado, situado en la cabecera del valle formado por las Sierras del Pany y de la Brufaganya, donde hoy se alza el Santuario que ya existía en el siglo XIII.
A Sant Magí, martirizado hasta la muerte por los romanos, se atribuyen milagros extraordinarios. Se dice que hizo brotar las fuentes del lugar para que sus perseguidores pudieran beber, tan agotados y sedientos estaban cuando lo encontraron. Y también se dice que lanzó su cayado y allí donde cayó nació el río que hoy conocemos como Gaià, que cruza la provincia de Tarragona.
Sant Magí es el patrón de la ciudad de Tarragona.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s