Ara fes-ho tu!

ConfuciQuantes vegades no hauré dit, al llarg de la meva vida: Ara deixa que ho faci jo?

I, complementàriament, quants cops no hauré demanat Ara fes-ho tu! als aprenents del meu ofici que han caigut en els meus dominis?

Moltes, moltíssimes! I no obstant, mai se m’havia acudit enunciar amb paraules l’essència de la filosofia que contenen aquestes frases.

Curiosament, tampoc no calia que inventés una frase lapidària, doncs sense saber-ho, actuant intuïtivament, cada cop que jo pronunciava una d’aquelles frases estava posant en pràctica el consell d’un gran savi. Uns 500 anys abans de Crist, Confuci va dir:  “M’ho van explicar i ho vaig oblidar; ho vaig veure i ho vaig entendre; ho vaig fer i ho vaig aprendre”.

Resumint, la frase ja era inventada i jo no sóc Confuci.

Ignorant com sóc, he de confessar que no ho he sabut fins ahir malgrat tots els anys transcorreguts de la meva vida. I és que ahir vaig anar l’escola dels meus fills, a la reunió de presentació del curs.

Creieu-me, a l’escola hem d’anar a aprendre!

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s