Una de pedres

De bon matí, quan arribem a Sweets ells ja hi són. Són paletes i, de vegades, també algun tècnic. Treballen en l’obertura d’un portal a la façana de la basílica que dóna al carrer Santa Maria. Aquest portal ja existia -de fet el punt rodó que el coronava es veu clarament dibuixat, encara- i va ser tapiat després de la guerra civil, període durant el qual la basílica es va fer servir com a mercat i garatge, una bajanada tan gran com la pròpia guerra.

Les obres van començar el passat 26 de gener, però hores d’ara l’obertura que es veu encara és petita. No hi treballa gaire gent i els qui ho fan no fan soroll. La polseguera és escassa, de manera que les obres no són molestes pels veïns. A més, deuen anar a bon ritme –dic jo-, doncs tenen una durada prevista de 3 mesos.

Tret de la seva adaptació als requeriments actuals en matèria d’accessibilitat, amb aquesta actuació la nostra Basílica –declarada Bé Cultural d’Interès Nacional- recuperarà l’aspecte que tenia al segle XVII, en el decurs del qual fou construïda.

La primera notícia que vaig tenir era de primera ma i ja fa uns mesos; l’Alcalde m’ho explicava en una breu conversa travada just al davant de la cafeteria. L’home estava molt content doncs feia molt poc que sabia que la Diputació havia assignat els fons necessaris per a dur a terme el projecte.

– Això us donarà vida! –exclamava entusiasmat.

– Déu l’escolti! –pensava jo i mai més ben pensat.

No sé com anem de feligresos a Igualada, però espero que bé. Ni que sigui només perquè es compleixi el pronòstic de l’Alcalde.

M’explicaré: si el portal del carrer Santa Maria ha de ser de sortida, sortiran tants fidels com hauran entrat, espero. Si en sortissin més, seria un miracle, si menys, un misteri.

En qualsevol de tots dos casos, a mi se’m posarien de punta fins els cabells que no tinc.

Ben mirat, però, el miracle ajudaria a resoldre la crisi de fe i podria ajudar a resoldre la crisi de vendes.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s