Una qüestió de fe

Sóc bastant d’encendre espelmes. Va a temporades, però en general m’agrada veure una flama cremant allà on sóc.

A Sweets, la nostra cafeteria, tenim una fonteta -coses del Feng Shui- on flueix l’aigua dia i nit i, a la fonteta, en un dels pilars, hi col•loco una llàntia i l’encenc. Com dic de vegades a qui vol escoltar-me, és com un far quina llum atrau i orienta als caminants.

Dies enrere, parlava d’això amb la Rosanna, propietària de l’Hidramar Natura, botiga veïna amb la que tenim una espontània bona relació des dels nostres inicis. Ella em deia que no hi creu en l’influència positiva que jo atribueixo a aquestes coses.

No obstant, ella en té, de llànties, al seu negoci. Són de cera autèntica, de cereria, i cremen durant 5 hores. Costen 20 cèntims la unitat i avui, quan li he anat a buscar més per continuar amb els meus rituals, he insistit en les meves creences amb tanta tossudesa com la que ella ha aplicat per rebatre-les.

– És una qüestió de fe –li he dit finalment.

I sense adonar-me’n he començat a cantar:
Fe no és esperar,
fe no és somiar.
Fe és penosa lluita per l’avui i pel demà.
Fe és un cop de falç,
fe és donar la ma.
La fe no és viure d’un record passat. 

Ella em secundava des de la primera coma; també se la sabia.

Per qui no ho sàpiga, diré que és una cançó composta per en Lluís Llach. He consultat la seva pàgina web i data de 1968, any convuls quan els estudiants volien canviar el món.

Després d’un breu silenci melancòlic, he proposat a la Rosanna començar de nou la revolució iniciant una mena d’economia solidària de l’intercanvi.

Ha rigut, ha rigut de la meva pensada però ha acceptat i jo he marxat més content que un gínjol a fer-li un cafè amb llet dels que pren (curt de cafè descafeïnat, llet desnatada i sucre morè) per pagar-li les llànties.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s