Un senyor de Mollerusa

Aquell dia va començar amb un senyor de Mollerusa.

Era d’hora i era diumenge. Feia fred. No en va havia nevat un parell de dies abans i, si bé és cert que a l’alçada d’Igualada la neu s’havia fos a les poques hores de caure, no ho és menys que encara es mantenia en els punts més alts que l’envolten i que el vent que ens arribava era glaçat.

El nostre és un establiment petit però acollidor. O això ens diu tothom i així volem que sigui. I matiner, com nosaltres, de manera que de bon matí hom pot fer un cafè i esmorçar alguna cosa.

I això és el que venia a fer la primera persona que va entrar aquell diumenge, quan tot just acabàvem d’obrir. Era un senyor i venia de Mollerusa. Anava cap a Barcelona i s’havia aturat a la recerca d’una farmàcia.

– Tinc “rasquera” al coll -em va dir- i he pensat que seria millor aturar-me a buscar un remei.

La farmàcia li va ser l’excusa per a iniciar una conversa. Volia saber si la Bausili no tancava mai i no sabia que mai no ha tancat des que va ser fundada, ni que és la farmacia en actiu més antiga d’Europa, sempre a mans de la mateixa família.

Jo devia inspirar-li confiança i ell devia sentir-se a gust. De fet també ell es va referir al caliu de casa nostra.

La conversa fluia, parlàvem d’això i d’allò, però res de seriós ni trascendent. Fins que, no sé ben bé còm, va sorgir el tema dels negocis propis. I això és important pel propietari, naturalment. I el senyor de Mollerusa és propietari d’una empresa i se’n sent orgullós, com cal. Faltaria més. I mentre m’explicava que tot va començar amb el seu avi, treia el mòbil per ensenyar-me la fotografia d’una fantàstica nau -de 1.000 m2, 500 de botiga i altres tants de magatzem- que han estrenat no fa tant, ja sota la seva direcció.

I així, mentre esmorçava i es prenia un descans camí de Barcelona, el senyor de Mollerusa em feia cinc cèntims d’una història d’emprenedors. Tres generacions ja!

I tan de bó siguin moltes més, doncs a tots els qui tenim alguna mena de negoci ens agradaria que fos tan durador com la Farmàcia Bausili. Però si més no, com el del meu amic de Mollerusa.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s