1 de setembre

Fa dies que no planxo ni escric. Hi sóc? Sí, hi sóc encara que no quedi constància de la meva existència.

Després de les vacances, amb la reobertura de Sweets, el temps se m’ha escurçat.

Mai no és fàcil escriure, però sempre resulta un plaer. Escriure a les tantes de la nit, després d’una jornada de treball llarga i dura és un sacrifici que pot resultar frustrant en no donar-se les condicions adequades. Per això ja no ho intento -per no frustrar-me- i fa quinze dies que no m’encaro a un full en blanc. Ara ja ho trobava a faltar.

Ha acabat l’agost.

Després de la Festa Major –molta feina i molta son- sembla que l’estiu hagi acabat. No tant el meteorològic –encara fa calor- com el sociològic. La Festa Major sembla marcar la fi del període estiuenc. Tot i que encara es veu gent ociosa pels carrers, l’ànim del personal ja és diferent. Tots ensumem l’arribada de la tardor, el reingrés en la rutina –tant denigrada i alhora tant enyorada, per necessària-, el retorn als horaris que marcaran el pas i el ritme de les nostres vides els propers mesos.

Ja és ú de setembre.

La tardor és al caure. Diguin el que diguin les temperatures, la Terra continua impertorbable el seu recorregut i ara toca anar-nos allunyant del sol i gaudir-ne menys hores. Això ens afecta, ens canvia l’ànim, ens deprimeix. És una qüestió biològica, ho portem gravat a l’ADN.

Però -tal com jo ho entenc- també podem veure la tardor com a època de reflexió –no en va la podem associar a la maduresa de la persona en el seu camí vital- per la renovació, també podem prendre’ns la tardor com el moment adient per elaborar projectes –o per retocar aquells en els que ja siguem immersos- que ens ajudaran a afrontar el futur amb empenta i il·lusió. Superat l’hivern, el camí ja fa baixada. La primavera és una eclosió de llum i color que recompensa el nostre esforç i ens injecta forces per acabar el camí. A l’estiu, tot s’alenteix; és l’hora del ben guanyat descans.

I així, un any i un altre.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s