“Incerta glòria”

Joan SalesNo sóc crític literari jo. I, no obstant, m’agrada llegir i tinc capacitat crítica, coses ambdues que em faculten per parlar del que llegeixo.
Aquest mes, la Llibreria Aqualata (Sant Josep 14 – Igualada) ha portat a Sweets, by Nan (Santa Maria 20 – Igualada) un exemplar d’ “INCERTA GLÒRIA”, de Joan Sales. No és exactament una novetat editorial sinó una reimpressió de la seva 12ª edició, però ens la recomanen per la seva qualitat literària, que no entén de modes ni de moments.
En Joan Sales havia acabat els seus estudis de dret quan va esclatar la Guerra Civil espanyola en la qual va participar com a oficial republicà. Primer al front de Madrid i de seguida al d’Aragó, on engega el seu relat en forma de diari en el que el protagonista va reflectint les poques incidències que es produeixen en el poblet perdut al qual ha anat a parar, i les seves observacions i reflexions sobre el lloc i les seves gents.
Són anotacions senzilles sobre coses ben banals que atrapen al lector i l’indueixen a voler saber més coses, a continuar avançant en la lectura. I quan passa això, de ben segur que es tracta de bona literatura.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s