Innocència i desgast

Si el Sr. Rajoy és innocent, per què no hauria de comparèixer en el Parlament espanyol a donar les explicacions que li demanin els diputats?

Els seus partidaris diuen que és innocent. Ell no diu res, sempre calla, amb la qual cosa anima a dubtar. I quan parla, ho fa de manera críptica i diu ambigüitats, que és tant com no dir res. “Haré cuanto esté en mi mano para…”, “Este gobierno está haciendo lo que tiene que hacer”, i coses per l’estil. Jo, en el seu lloc, hauria comparegut a petició pròpia. Pensaria: “Si no tinc res a amagar, podré respondre a totes les preguntes i, com més preguntes, més neta la meva honorabilitat i més evident serà que allò que se m’imputa no són més que calumnies”.

Ja que no ha sortit d’ell mateix la iniciativa de comparèixer per explicar-se, per què no aprofita per fer-ho aquesta ocasió que li brinden tots els grups parlamentaris? Que no és una immillorable oportunitat de demostrar que el Sr. Bárcenas menteix?

Fent ús de la majoria absoluta que té en el Parlament, el Partit Popular ha blocat la possibilitat que comparegui. D’aquesta manera ens usurpen el dret que tenim a rebre explicacions sobre temes i aspectes que són importants, doncs afecten la credibilitat del govern i el seu president.

Per justificar-se, apel·len al desgast que el cas Bárcenas està suposant per Rajoy i el seu partit, doncs volen evitar que el desgast continuï. Què no és inherent a l’exercici de la política i del poder, el desgast? Un polític com cal hauria de tenir-ho assumit, això. Un polític com cal hauria de saber que el servei públic (que representa que fa) desgasta. I hauria d’acceptar-ho en benefici del país. És una d’aquelles regles que es dona per entesa i no figura escrita en la Constitució. No hauria de caldre que figurés escrita en la Constitució.

Un país no pot ser governat per algú que, estant sota sospita de fets molt greus, ni tan sols es presenta a respondre les preguntes que li volen fer els representants electes de (no la majoria, però sí) bona part del seu país.

Per higiene democràtica, el Sr. Rajoy i el seu govern haurien de dimitir.

3 respostes a “Innocència i desgast

 1. Ningú té respostes. Està clar que l’actual model d’estat ha caigut, Espanya agonitza, Europa potser també, el futur és ben incert.

  S’acosten canvis, esperem que siguem capaços de dirigir-los amb encert i que per fi siguem els ciutadans els que decidim. Actualment disposem de suficients mitjans per crear un nou model d’estat. La incògnita és quin i com.

  Un altre abraçada per a tu!

  M'agrada

 2. Ai amic Ricard, amb els polítics hem topat!!!

  Crec que hi ha un problema de fons, a part del bipartidisme que patim i no és altre que la continuïtat d’un règim absolut on el poder ja robava i els seus hereus d’un o altre color han seguit fent-ho.
  Estic convençut que la casta política és justament això: Una casta per no dir una secta.

  No puc creure en aquesta democràcia en la que ningú depura responsabilitats, on s’incompleixen els programes electorals , on no importa la gent. Aquests polítics han convertint el que hauria de ser un dret i un deure irrevocable en pura demagògia.

  D’acord que ha de dimitir Rajoy i tot el seu partit, però i després què? Al meu entendrà l’única solució que tenim es fer la DUI, començar de nou i fer-ho com cal.

  Un regalet del “amic” Rajoy i sense tele de plasma 🙂

  M'agrada

  1. Si, tens raó, Xavi. Jo tampoc no puc creure en aquesta democràcia, per això la critico. També estic d’acord amb tu, quant a la pregunta i després d’aquests, què?
   No tinc resposta. Per això parlava del dia de la marmota. I si fóssim nosaltres, els ciutadans, els qui canviéssim la nostra forma de veure i viure les coses, què passaria?
   Estic convençut que les solucions no ens les regalarà ningú, les haurem d’anar a buscar.
   Una abraçada!

   M'agrada

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s