La bugada

Ropa tendida, de Sifro González
Ropa tendida, de Sifro González

He estès al sol una bugada i acabo de posar una altra de roba blanca a la rentadora. Disposo, doncs,  d’una hora i mitja sense interrupcions, per esprémer el cervell i intentar arrencar-li alguna cosa que valgui la pena.

Avui ja he sortit al carrer a fer un parell de coses i he agafat el diari. A la portada, entre d’altres coses, es parla del Sr. Luis Bárcenas, empresonat per diversos delictes relacionats amb el seu enriquiment al llarg dels anys que va exercir com a tresorer del Partit Popular. La notícia avui és el seu canvi d’estratègia d’ençà que és a la presó. Fins ara ho havia negat tot, que fos l’autor dels documents que el comprometen i que apunten tant al cobrament de sobresous per part de tota la cúpula del seu partit com al seu finançament il·legal a través de donacions diguem-ne poc clares. Ara ha començat a cantar, indirectament a través de les persones que el visiten, per deixar clar a qui li pugui interessar que està disposat a confessar i implicar a qui faci falta, president del Govern inclòs.

Ja fa temps que penso que el Govern que tenim no ens hauria d’estar governant. I no ho penso perquè no combregui amb les seves idees, que no hi combrego. No. No seré jo qui posi en qüestió la legitimitat de la majoria absoluta que el Partit Popular va obtenir en les darreres eleccions. Si que diré que sempre he pensat que el govern ha de governar per tots els ciutadans, supeditant els interessos partidistes a l’interès general, malgrat haver obtingut prous vots com per governar en solitari i disposar de la comoditat de no dependre de ningú per tirar endavant els projectes que presenta al Congrés dels Diputats. El Partit Popular no ho ha fet en cap moment i això ja és, per mi, un motiu de rebuig a la seva manera de fer política i de governar. Per això penso que no ens hauria d’estar governant, doncs en tot el temps que fa que és al poder, no ha fet altra cosa que trair abastament l’esperit democràtic que defenso.

Però, per si això no fos prou motiu, des que va esclatar el cas dels papers del Sr. Bárcenas, han aparegut prous evidències que delaten comportaments poc ètics, per no dir delictius, de persones que estan ocupant els més alts càrrecs de representació de l’estat i del govern com perquè dimiteixin. És incomprensible que ens estigui governant un partit sota sospites tan serioses com les que afecten a tota l’estructura del Partit Popular. Tan incomprensible com que l’oposició i els ciutadans ho estiguem consentint.

En un exercici de sensibilitat sense precedents que no mostra en altres aspectes, el Ministre de Justícia proposava fa uns pocs mesos referir-se als diputats incursos en causes judicials com a encausats, que no sona tan fort ni tan malament com a imputats. Al ministre li sembla que d’aquesta manera se salvaguarda més bé la presumpció d’innocència. Però la qüestió de fons no és lingüística, és ètica i per això no importa la manera com els mitjans de comunicació es refereixin a persones sobre les quals recauen sospites i evidències sòlides. Els polítics afectats haurien de dimitir.

Recordo una situació quan treballava. Jo era responsable d’una oficina i tenia al meu càrrec a tres persones més. Vàrem descobrir una anomalia que apuntava directament el meu col·laborador més directe. La vàrem posar en coneixement de l’auditoria de l’empresa i, immediatament, es van posar a treballar per esbrinar el que estava passant. Fins que al cap de vint-i-quatre hores no van estar convençuts de la meva innocència, en tant en quant jo podia tenir algun tipus de implicació –ja fos per connivència, ja per negligència- els auditors em van apartar de les primeres converses amb els clients presumptament estafats.

Per higiene democràtica, el Sr. Rajoy i tot el seu Govern haurien de dimitir.

Ja que no puc fer més, vaig a estendre la bugada.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s