Mart

Intensos, tensos… i dies SOS! Aquesta és la seqüència.

Després del dia intens, no havia descansat bé i, efectivament, tal com preveia –per això demanava ajuda-, després d’un dia tens, amb prou feines he dormit. Quan havia conciliat el son, ha sonat el despertador. Havien passat poc més de dues hores des de l’últim cop que sóc conscient haver vist l’hora.

La conseqüència de tot plegat és l’estat de SOS permanent en el que quedes immers tot el dia, doncs a mi em passa com a Santa Teresa, que “vivo sin vivir en mi”.

La premsa del dia, però, m’ha despertat, ni que sigui momentàniament quan he llegit a les primeres planes que la Unió Europea ha acordat una ofensiva contra el frau fiscal. Sona bé, certament. Però, de moment, només l’han dissenyada i ara cal implementar-la. Esperen tenir en marxa algunes de les mesures abans que acabi l’any. Altres hauran d’esperar a l’any vinent. Això si tot funciona com diuen que preveuen, perquè, ja se sap, aquestes són coses complexes i mai no se sap.

Sigui com sigui, tot i acomplint el calendari inicialment previst, penso jo que els rics, que són els qui defrauden, continuaran tenint al seu servei advocats i experts fiscals. Experts fiscals que els arreglaran els números i els aconsellaran on els és més convenient invertir-los pagant menys impostos i advocats que els trauran impunes dels compromisos en que es trobaran en el supòsit que els enxampin. I si es consideren prou acorralats i en perill, podran contractar enginyers aeronàutics, si cal, per dur els seus diners a Mart si aquí no se senten segurs.

Una de dues. O els nostres mandataris europeus han volgut fer un cop d’efecte per recuperar credibilitat  -ja he dit que la intenció que manifesten sona bé- o són uns innocents que encara no se n’han adonat que aquesta és una qüestió de solidaritat.

I els diners (i qui els té) mai no han sigut solidaris.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s