Avui tocava renda!

Impostos

Ahir, un missatge de text m’anunciava que les meves dades fiscals ja eren disponibles. Avui de bon matí, sense pensar-m’ho dos cops he posat fil a l’agulla per elaborar l’esborrany de la meva declaració, comprovar-lo i presentar-la, si s’esqueia.

Una estona, pensava jo! Si, si, una estona… tot el matí, per dues declaracions! Entres a la pàgina de l’AEAT i, tot i que realment s’esforcen per facilitar-te les coses –no més faltaria-, accedeixes a món estrany i complex en el que et sents desemparat.

Has de descarregar i instal·lar el programa PADRE, d’ajuda, però a l’instal·lar-lo, un missatge t’avisa que, per fer-lo anar i que funcioni correctament, has de tenir instal·lada prèviament no sé quina màquina virtual, i t’adreça allà on pot descarregar-la. Com tu no hi entens i no saps si la tens o no instal·lada, la descarregues, la instal·les i, només aleshores, pots començar a barallar-te amb les dades que t’han facilitat.

Tota una experiència que, no per repetida, em ve menys de nou cada any.

Sort que a la tarda he pogut continuar amb el meu “Relat encara sense nom”.

Una resposta a “Avui tocava renda!

  1. Suposo que necessitaves la maquina virtual de JAVA, l’estrany es que no la tinguessis ja instal·lada, potser feia falta actualitzar-la . No es aconsellable instal·lar el que et diguin ics paginàs, en el cas d’aquest “senyors” i encara que soni estrany, pots fiar-te.

    Sort amb el Relat sense nom (En Llach també té una cançó sense nom i ben bonica). He llegit el primer capítol (Pobre paio) i està força bé, m’agrada. Intento llegir el segon amb l’enllaç i en retorna al primer. Ara acabo de veure el segon, però he accedit directa des del navegador. Vaig per ell 🙂

    M'agrada

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s