“Ociosos, gallardones y ro(u)cocós”

Antonio Maria Rouco Varela

Alberto Ruiz-Gallardón, va anunciar dilluns en un fòrum organitzat pel diari La Razón que “en la pròxima reforma legislativa es canviarà la denominació imputat per encausat.

Com no hi ha coses més importants i urgents a reformar en la matèria, el ministre de Justícia espanyol gasta el seu temps consultant el diccionari de sinònims. Encausat i imputat tenen el mateix significat. Això sí, no sonen igual i deu ser per això que ha decidir canviar el mot. Si les sil·labejem lentament en castellà, “im-puta-do” sona malament. Els nens petits, juguen a això i riuen entremaliadament, en descobrir i pronunciar una paraula prohibida.

Pel ministre es deu tractar de jugar el joc de salvaguardar la “re-puta-ción” dels “im-puta-dos”, entre els quals abunden els “di-puta-dos”. O de fer mèrits per a fer-se amb una cadira a la Real Acadèmia Espanyola de la Llengua, no ho sé, però en qualsevol cas em sembla una frivolitat.

I al mussol li sap greu posar-se amb ell. El ministre, abans de ser-ho, em queia bé, el tenia per dialogant i sensible.

Per la seva banda, Antonio Maria Rouco Varela, el mateix dia va dir que “no és fàcil d’entendre que no tinguem encara ni un avantprojecte de llei que permeti una protecció eficaç del dret a la vida d’aquells éssers humans innocents que no per trobar-se en els primers estadis de la seva existència deixen de tenir aquest dret bàsic fonamental. És urgent la reforma en profunditat de la legislació vigent. Hom ha d’acotar com més aviat millor aquest sagnant problema social de primer ordre”. I, més endavant, en el mateix discurs inaugural de l’assemblea plenària de la Conferència Episcopal Espanyola, afegia un altre greuge a la seva llista i deia que “també hem de reiterar que és urgent la reforma de la nostra legislació sobre el matrimoni. No es tracta de privar  a ningú dels seus drets, ni tampoc cap invasió legal de l’àmbit de les opcions intimes personals. Es tracta de restituir a tots els espanyols el dret de ser expressament reconeguts com a espòs o esposa”.

Com no té res més a fer, el cardenal de Madrid, ha irromput de nou –ja ho ha fet altres vegades- en l’escena política. I, aprofitant que en aquell moment el Pisuerga passava per Valladolid –vull dir que Rajoy era a Roma, amb el Papa-, el volia pressionar amb aquestes frases tan recaragolades.

Francament, respectant totes les opinions i totes les creences, que les respecto, no penso que cap d’aquests dos temes siguin ni un “sagnant problema social de primer ordre” ni una “urgència” pels espanyols en aquests moments. I tots dos estan regulats.

Però, a més, m’agradaria preguntar-li al senyor Rouco en quin món viu si considera que aquestes són les prioritats. I demanar-li que deixi d’intervenir en la política, demostrant el respecte que hauria de tenir l’Església.

El seu regne no és d’aquest món i faria bé de mantenir-lo net i endreçat, abans de posar-se a pontificar. Els servidors de Déu han de ser al costat dels qui pateixen, no fent política.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s