Escudella de sentiments

Bigas LunaS’ha donat a conèixer un sondeig els resultats del qual indiquen que el conjunt de vots de PP i PSOE no arribarien avui a sumar el 50%. M’ha semblat una bona noticia i he pensat que el moment s’acosta. La crisi i la forma maldestre en que uns governen i altres s’hi oposen, estan fent madurar la situació.

Desafecció és un terme que apareix escrit sovint, darrerament. Si afecció és sinònim d’afecte, desafecció seria allò que tenim quan perdem l’afecte que sentim per algú o per alguna cosa. Bé, doncs sembla que això és el que està passant amb les institucions espanyoles, entre les quals la Monarquia.

Aquest és el primer cop que es valora públicament la conveniència (o no) de l’abdicació del Rei. I aquesta també m’ha semblat una novetat positiva, demostrativa que les coses estan canviant. El rebuig de la gent més jove fa minvar la valoració que la societat tenia del Rei.

Somric de satisfacció. Per una banda, comprovo que no estic sol. Començava a creure que pensar que la Monarquia ja ha caducat era una mania del mussol. Per altra, veig que penso com els joves! Ja, ja!

Em sento feliç en veure que Abidal ha tornat a jugar un any després del transplantament de fetge al que el van sotmetre. I que en Tito Vilanova torni a seure a la banqueta per dirigir el seu equip. Més enllà que es tracta de persones mediàtiques, son exemplars per la seva actitud positiva, per l’acceptació de la seva situació i per la lluita que mantenen contra l’adversitat, la malaltia i la mort. La seva fama fa possible que la repercussió, l’abast del seu exemple, sigui més gran.

I, finalment, em sento trist per la mort de Bigas Luna, una vida dedicada al cinema, a l’art, a la cultura. Una altra lluita discreta i exemplar.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s