Igualtat davant la llei

Justícia

L’endemà que jo sentís vergonya aliena, la infanta Cristina va anar al seu despatx a la Caixa, com cada dia.

Per iniciativa pròpia, el senyor Vicente Martínez Pujalte, diputat del PP, criticava obertament al magistrat.

Com a reacció, la senyora Elena Valenciano, número 2 del PSOE, demanava a La Sarsuela neutralitat, que no prengui partit entre jutge i fiscal.

Per sarcasmes de l’atzar, el  Príncep Felipe lliurava els títols a 231 jutges d’una nova promoció i els deia que eren mereixedors de la més gran de les confiances i que assumeixen un compromís professional fonamentat en valors sòlids que hauran de dur a terme amb prudència i fortalesa.

En el mateix acte, Eduardo Torres-Dulce, president del Tribunal Suprem, demanava als nous jutges independència, imparcialitat i igualtat en l’aplicació de la llei.

Perquè és periodista i fa la seva feina cada dia, Jesús Cebeiro escrivia sobre “La igualdad ante la ley”. I començava entenent que “La sorpresa de la Casa del Rei davant la imputació de la infanta Cristina en el cas Nóos únicament pot interpretar-se com una fórmula políticament correcta d’expressar el seu malestar”. Constatava que la Sarsuela ha passat de respectar les actuacions judicials –inici del cas- a estar disconforme amb elles –ara-, per acabar recordant que “la igualtat davant la llei que invocava el rei en el seu discurs nadalenc de 2011 és una recepta que val també per la seva filla Cristina”.

Jo, mentrestant, somiava un país on la gents ajudava els jutges a escombrar el solar infecte en que l’havien convertit uns quants malfactors als que posaven a la presó.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s