Vilanova de Prades

Vilanova de PradesDia de núvols i clarianes; i de vent fred que ha fet que la tarda resultés desagradable. Estem a Vilanova de Prades, acampats amb l’esperança de gaudir de la calma de les Muntanyes de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà, país de vinya, blat i boscos, cultura i espiritualitat.

El matí ha transcorregut entre el desplaçament des d’Igualada i la instal·lació al càmping. A la tarda hem fet un tomb pel poble. És petit, però és encara més despoblat que petit. El cens de 1998 va comptabilitzar 157 habitants. Càmping i poble són a tocar o, sent encara més precisos, el càmping és ben bé a dins el poble.

Vilanova de Prades s’estén al peu de la cinglera que culmina la Serra de la Llena, a l’extrem sud-oest de la Conca de Barberà, allà on la comarca limita amb les de Les Garrigues, el Priorat i el Baix Camp, de manera que el terme municipal ha format part d’una o altra demarcació segons el caprici de les diferents divisions administratives que s’han produït al llarg de la història.

Arribant al poble, el primer que hom troba venint des d’Igualada és l’ermita de Sant Antoni de Pàdua. Allà l’alçada és de 878 metres sobre el nivell del mar, però l’alçada mitjana del terme frega els 900 metres.

Empesos pel vent, el núvols han marxat. El vent no amaina i la nit serà freda; el cel ras, esquitxat per milers d’estrelles lluents, així ho anuncia.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s