És commovedor!

Sala de socis de l'Ateneu Igualadí

La Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí era petita per acollir tots els voluntaris que han assistit, convocats per la Núria Mas i la Susana Roselló -responsables i impulsores de la plataforma Igualada X Igualada-, a la reunió de coordinació de les diferents col·laboracions, de cara a dissabte vinent, 22 de desembre, que es celebrarà la

Diada Festiva d’Acció Ciutadana – 2ª recollida massiva d’aliments

Dic que és commovedor perquè he començat a comptar i ho he deixat quan anava per la setantena de persones, però n’hi havia més, fora del meu camp de visió, fora la sala, dempeus a les portes. Més de setanta persones disposades a col·laborar d’una manera o altra en que la diada sigui un èxit, a canvi de res. I que, una setmana abans, dediquen un parell d’hores del seu temps lliure a assistir a una reunió preparatòria. Admirable!

Però hi ha més, doncs ja fa dies que hi ha gent treballant desinteressadament en el tema. Hi ha més de 150 empreses, institucions, negocis, entitats d’Igualada que s’hi han adherit i han posat el seu gra de sorra perquè tot plegat sigui possible. I més de 1.200 persones humanes, igualadins, que estan col·laborant i/o col·laboraran perquè tot plegat sigui possible.

No espereu que jo us ho expliqui! Dissabte vinent, passegeu per Igualada, visiteu els diferents punts de recollida i, si pot ser, feu la vostra aportació en forma de llet, oli, sucre, sal, farina, conserves de sardina i tonyina i productes d’higiene infantil (bolquers, sabó, colònia, crema hidratant o tovalloletes). Pasta i arròs encara en queden, al banc de queviures i, a més, n’arriben en forma d’excedents comunitaris de la CE. Eviteu els aliments frescos, amb data de caducitat propera o que tenen un curt termini de conservació per les seves característiques.

Només així podreu comprovar la magnitud que pot assolir un moviment ciutadà i independent -sense influències ideològiques ni de creences- quin únic patrimoni és la solidaritat.

Heu de saber que res del que veieu ha costat ni un sol euro. Tot, absolutament tot, és fruit de la generositat de ciutadans anònims que han posat els seu talent, el temps i el seu esforç al servei d’una causa justa,  des de qui ha dissenyat el cartell fins a qui l’ha penjat, passant per qui l’ha imprès i qui l’ha distribuit. Si veieu llenya per cremar o -cremant, si fa fred- en bidons al costat dels punt de recollida d’aliments, heu de saber que algú l’ha donada. Si mentre passegeu amb la família veieu actuacions pel carrer, heu de saber que aquella escola de dansa o de teatre, aquell grup d’animació, aquella colla o aquell esbart, ho està fent sense rebre res a canvi, com no sigui l’enorme satisfacció interna que se sent quan hom ajuda algú.

I tot serà per assolir els objectius de la diada. A saber:

  1. Aprovisionar el banc d’aliments per tot un any. Val a dir que calen diners en efectiu per a comprar el aliments frescs i el que tenen caducitats més curtes.
  2. Difondre la idea central de la campanya: “Demà pots ser tu. Ajuda’ns. Ajudat!” que s’ha triat en tant la pobresa ja és instal·lada a casa nostra i està afectant molt severament a igualadins de tota la vida. El missatge pretén convèncer-nos que no és cap vergonya demanar ajut, que la crisi ens afecta a tots i que a tots ens pot arribar a caldre demanar ajuda. Ajuda’ns ara; demà pots ser tu, ajuda’t!
  3. Reivindicar-nos com a ciutadans. Manifestar el nostre descontent amb un sistema que no ens escolta i no ens deixa ni explicar les solucions que podem aportar-hi.

Us ben asseguro que ha estat emocionant veure tanta gent aplegada en torn a un mateix objectiu, esperançada, disposada a oferir el seu esforç en benefici del pròxim.

I és que, plegats, podem fer moltes coses. Plegats tenim molta força i encara no som prou conscients!

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s