Igualada per Igualada

Visita el lloc web d'Igualada x IgualadaLa situació de crisi que pateix el nostre país és molt profunda. Sortosament, molts de nosaltres només hem perdut una part del nostre poder adquisitiu. Malauradament, però, hi ha gent que l’ha perdut del tot, o gairebé, si no ha perdut el sostre, a més.

Igualada x Igualada és una iniciativa solidària que no rep ni un cèntim públic i que compta, únicament, amb el recolzament ciutadà. És, doncs, una plataforma cent per cent ciutadana. Tal com ella mateixa es descriu, “Igualada x Igualada és una plataforma ciutadana d’ajuda bàsica a les persones sense recursos. Volem promoure la solidaritat entre els nostres conciutadans que, en aquests moments difícils, viuen situacions d’extrema pobresa”.

L’any passat va organitzar una recollida massiva d’aliments que va ser un èxit. Es van aplegar 22 tones de queviures i 3.600 euros.

Els queviures han servit per a atendre les necessitats bàsiques d’una mitjana de 80 famílies per setmana, prioritàriament, amb nens petits. Es calcula que, actualment, en torn a 1.000 persones s’alimenten gràcies al banc d’aliments.

Els diners en efectiu han servit per a comprar els aliments frescos que, per raons òbvies, no es demanen durant la recapta i aquells altres que tenen un període de caducitat més curt.

Tot plegat ha durat 9 mesos. Cal recollir més aliments! Cal aconseguir més diners! Per això cal la col·laboració de tots nosaltres, de tots els nostres amics, de tots els nostres coneguts. Igualada x Igualada ens convida a tots a participar de la campanya d’enguany, la segona que organitza, que tindrà lloc el proper 22 de desembre. No ho oblideu, el mateix dia de la rifa de Nadal.

I, sobre tot, no us penseu que això és un problema d’altres, dels altres. Abans, el banc d’aliment atenia majoritàriament a famílies nouvingudes; ara no, ara es tracta de famílies autòctones que pateixen situacions d’atur de llarga durada i problemes amb l’habitatge, ja sigui perquè viuen de lloguer en condicions precàries, ja perquè han hagut de deixar casa seva per no poder pagar la hipoteca.

Igualada pot! Entre tots, amb solidaritat, ens en sortirem!

Igualada x Igualada a Facebook – Pàgina web d’Igualada x Igualada

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s