Escriure

EscriureEscriure, escriure cada dia, encara que sigui una mica. Un esforç important. Sens dubte, posar en paraules el que tens al cap no és fàcil; fer-ho de manera entenedora és més difícil encara. Trobar un argument que et sembli interessant sobre el que estiguis en condicions de parlar és complicat; que atregui als altres, encara més complicat.

Fa una colla de dies que vinc escrivint alguna cosa cada dia. No tenint inspiració per escriure ficció, aprofito notícies que trobo al diari i les explico a la meva manera. Totes tenen el denominador comú de la denúncia de la injustícia i la desigualtat. Amb les meves moltes limitacions, escric sobre temes d’actualitat des de la meva perspectiva.

Escric! És el que el cos em demana. Em costa, però quan acabo donant el vist i plau i pitjant el “publica”, la satisfacció és gran, i la seva grandària no té a veure amb l’extensió de l’escrit sinó amb la dificultat superada.

Avui he vist una fotografia al diari. És el reflex en un mirall d’un local electoral estatunidenc. Al vidre hi ha una frase escrita a ma, i darrera, lleugerament desenfocada, una dona treballant. Més al fons i més desenfocats, altres col·laboradors del president Obama i la resta del local.

La frase diu: “A change is brought about because ordinary people do extraordinary things” – President Obama.

És a dir: “Un canvi esdevé perquè persones normals fan coses extraordinàries”.

Una frase ben curta, però molt bonica i carregada de significat. Qui sigui que la va trobar, ja sigui realment el mateix president Obama ja qualsevol dels seus col·laboradors o assessors, devia quedar ben satisfet, us ho ben asseguro.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s