Herois i truans

Qui és l’heroi? Qui és el truà? La resposta, més avall.

Kostas Vaxevanis és un periodista grec que va ser detingut fa uns dies per haver publicat en la revista Hot Doc una relació de 2.000 paisans seus que tenen comptes oberts a Suïssa. La publicació no ha facilitat cap dada privada, únicament noms i professions. És per això que se sap que hi ha empresaris (naviliers, constructors, editors de mitjans de comunicació), artistes, professionals liberals i, al menys, 3 polítics, dos d’ells del partit que actualment governa el país.

La llista no és resultat de cap investigació periodística. És la que fa dos anys va rebre el ministre grec de finances de torn, de mans de Christine Lagarde -aleshores homòloga francesa- per a facilitar la lluita contra el frau fiscal.

Kostas Vaxevanis afirmà davant el fiscal que “els grecs saben des de fa dos anys que hi ha una llista de persones que són riques, adequada o inadequadament, i que són intocables. Al mateix temps, els ciutadans estan a l’altra banda, patint les retallades”.

Dijous, 1 de novembre, 4 dies després de la seva detenció acusat de violar dades personals, fou jutjat i declarat innocent.

Ara no sé de que fa, però Gerardo Díaz Ferrán era president de la patronal espanyola, la Confederación Española de Organizaciones Empresariales, CEOE en les seves sigles, fins que ho va deixar, tot i que no volia, assetjat per l’escàndol de les fallides de les empreses quins consells d’administració presidia, les més conegudes, Viajes Marsans i Air Comet.

Segons es desprèn d’un informe de la Guàrdia Civil que s’ha conegut ara, el senyor Díaz Ferrán va finançar il·legalment les campanyes del Partit Popular en eleccions a la Comunitat de Madrid (Esperanza Aguirre) i a les Illes Balears (Jaume Matas), a través de les seves empreses.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s