Èticament correcte

“Saber bien lo que es éticamente correcto para uno, lo que está uno dispuesto a hacer o no, majora la vida, contribuye al bienestar psicológico, aligera la carga existencial“. Marie-France Hirigoyen (1).

En el seu darrer article en El País Semanal, la periodista Maruja Torres reflexiona sobre aquesta afirmació i, inicialment, la compara amb aquell consell que -abans, si més no, diu ella- ens donaven el pares i que venia a dir, si fa o no fa, que allò verdaderament important és poder anar a dormir cada dia amb la consciència tranquil·la.

A continuació, es pregunta cóm poden dormir els experts en canallades (qui no s’ha fet alguna vegada la mateixa pregunta?). “Prenen cada matí inhibidors de les emocions? O no els hi calen? Són mutants? Han aconseguit a còpia de pràctica anul·lar la seva consciència fins el punt de no sentir el més petit senyal d’avís?”, es demana.

I, tot seguit, exposa la seva teoria: “Els agrada allò que fan, i la senyora Hirigoyen no s’equivoca, doncs dormen de puta mare els qui decideixen que és èticament correcte per ells passar-se pel forro als altres, els seus problemes, les seves aspiracions, la seva situació i, fins i tot, el seu futur”.

La Maruja Torres titula el seu article “El microclima”. Aquest títol queda justificat en el text, però només l’entendrà aquell que sigui prou vell com per saber què era la premsa del Movimiento, on ella va començar a treballar quan era molt jove. Sigui com sigui, en recomano la lectura.

(1) Autora de “El abuso de debilidad y otras manipulaciones”, editorial Paidós. Francesa, nascuda el 1949, Marie-France Hirigoyen es psiquiatra, psicoanalista i psicoterapeuta de família, especialitzada en la teràpia del assetjament moral o psicològic.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s