Educació contra la barbàrie

Malala YousafzaiAquesta noia té 14 anys. Es diu Malala Yousafzai i és pakistanesa.

El 2007 els talibans es van fer amb el control de la regió on viu la Malala, la vall de Swat, al nord-oest del país. Progressivament van anar imposant la seva regressiva llei, que prohibeix moltes coses. Perquè us en feu una idea, als talibans no els agrada la música, ni els colors, ni que les dones vagin a l’escola. I com que no els agrada, prohibeixen la música, els molesta que els altres vesteixin robes de color i tanquen les escoles femenines.

L’any 2009, la BBC va començar a publicar un diari que escrivia la Malala, en el que reflectia, amb la mirada de la nena d’onze anys que era aleshores,  les seves vivències en aquell ambient opressiu i defensava el dret de les dones a l’educació. Això la va convertir en una mena d’heroïna local. Anònima fins a mitjans del mateix any, quan l’exèrcit pakistanès va recuperar el control de la zona, i el govern del país la va condecorar pel seu valor.

Abans d’ahir, en sortir de l’escola, quan la Malala anava a agafar l’autobús que l’havia de tornar a casa, un home barbut li va disparar un tret al cap. La bala la va deixar malferida, molt greu: va entrar per l’orella i va quedar allotjada al coll.

Malala YousafzaiEn una trucada a l’agència de notícies Reuters per reivindicar l’atemptat, un portaveu talibà deia: “Era jove, però estava promovent la cultura occidental”. Parlava en passat, la donaven per morta.

Però la Malala és viva. Els metges han aconseguit treure-li la bala del cap. La Malala és filla d’un mestre. Els seus pares estan (ja ho estaven) orgullosos d’ella per defensar el dret a l’educació.

I jo penso que tots hauriem de mirar-la com un exemple a seguir. Només l’educació acabarà amb la discriminació i la injustícia que alguns imposen amb la seva barbàrie.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s