Prop, prop d’aquí

Shrek

Havia una vegada un país on la justícia sempre havia anat a poc a poc i continuava sent lenta.

Ara, però, si més no havia una causa que ho justificava: les taules dels jutges eren plenes de causes per corrupció i els pobres s’atrapaven menys que mai una feina que mai s’havien atrapat.

I en aquell país, havia un xicot noble, molt noble, a més de molt alt, ben plantat i esportista.

Aquest xicot havia estat imputat i podia ser jutjat per malversació, prevaricació, frau a l’administració pública, falsedat documental i, fins i tot, evasió fiscal. Des del primer moment, ell proclamava la seva innocència i ho feia de manera que derivava les responsabilitats en el seu soci.

Vet aquí, però, que un bon dia, aquest malvat soci va començar a remenar papers davant el jutge. I això va preocupar molt al nostre xicot noble, molt noble, a més de molt alt, ben plantat i esportista. I es va preguntar: “Amb una situació tan caòtica com la de la justícia del país, a qui se li acut portar papers i més papers a la taula del jutge?”

I així va ser que, preocupat com estava per la situació judicial del país, se li va acudir una manera molt enginyosa d’alleujar la feina del jutge. I no ho va dubtar ni un minut: sense pensar en ell mateix ni per un instant, va decidir declarar-se culpable i pagar una immensa quantitat de diners. D’aquesta manera, el jutge, que tenia moltes coses a fer, no hauria de perdre el temps jutjant-lo.

La seva noblesa no acabava aquí, perquè si es declarava culpable i eludia el judici evitaria disgusts i molèsties a la seva família, no fos cas que el judici coincidís amb alguna cacera del seu sogre a l’Àfrica. O, encara pitjor, no fos cas que quedés demostrat que el seu sogre l’havia ajudat en alguns dels seus negocis, entre cacera d’elefants i viatge oficial.

 Tot i que és un monstre, té les mans grans -molt grans!- i el mateix parentiu amb el rei del país, el xicot noble, molt noble, a més de molt alt, ben plantat i esportista, no és Shrek.

El país tampoc no és Lluny, lluny enllà.

La fotografia és per despistar.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s