Mercat artesanal Peces Puces i exposició Vida Aquàtica

Hem dedicat la tarda a visitar la 1ª edició de Peces Puces, mercat artesanal al Rec. Interessant mostra d’artesania al bell mig de l’espai igualadí més representatiu de la tradicional activitat industrial de la vila.

La Bastida

Ens fa molta il·lusió poder oferir a la ciutadania una jornada on l’artesania i l’ofici artesà en siguin els protagonistes i per això des de l’associació de La Bastida, recentment constituïda, volem dinamitzar unes Jornades Artesanes al barri del Rec d’Igualada.
L’artesania és un art que desprèn una màgia especial, ens fa pensar amb un treball manual, acurat i únic, fruit de la feina realitzada per artesans especialitzats que treballen des de la il·lusió per allò que els agrada fer i en el que creuen; ens apropa a unes tècniques que ens resulten familiars, i fins i tot ens fa pensar en què, algun cop a la vida, tots hem sigut artesans.

És per això que volem organitzar el PECES PUCES amb col·laboració amb el Museu de la Pell d’Igualada. Volem que el Peces Puces sigui una plataforma de llançament per donar a conèixer els artesans d’Igualada i comarca, fent una selecció acurada de les diferents disciplines i donant especial importància als artesans que treballen el cuir. Pretenem que tots els artesans siguin de qualitat, amb producte propi i originalitat.
La intenció és celebrar una jornada sociocultural on hi tinguin cabuda l’artesania, tallers plàstics per a tots els públics, activitats literàries, música en directe i servei de begudes i menjar, sumades als actes culturals ja existents al Museu de la Pell. Aquesta jornada es crea amb una doble intenció: Alhora que s’està promocionant el barri del Rec com una zona cultural potent de la ciutat es promouen els artistes i la cultura d’Igualada per apropar l’art a la població.

El mercat està pensat per tenir una durada d’un dia; de 11:00h del matí a 22:00h de la nit. L’entrada seria totalment gratuïta i oberta a tots els públics i ens agradaria que no fos un fet aïllat, sinó que tingués una continuïtat i celebrar-ne una edició anualment.

Ja que èrem al costat mateix del Museu de la Pell, hem aprofitat per visitar l’exposició Vida Aquàtica.

Exposició – Vida Aquàtica

Data i Hora Inici: 16/03/2012 16:00

Població: Igualada

Lloc: Sala d’exposicions del Museu de la Pell d’Igualada
Vida Aquàtica és un món submarí sense aigua. És una col·lecció de 17 peces que exemplifica la filosofia de Ferroluar, la de crear amb materials reciclats i donar-los una segona vida: bèsties marines activades per uns sensors de moviment fan que el públic interactuï amb elles mentre se sent el so del mar i el cruixir de la ferralla.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s