Holly

Li cal prendre Holly.
Els qui seguiu aquest bloc més o menys regularment  sabeu que acostumo a encendre una llàntia i a posar-me música New Age quan sóc sol a casa. Avui no ha estat una excepció. Estava a mig estendre la bugada quan, interiorment, he sentit la necessitat d’agrair al compositor la música tan meravellosa que va compondre. I, a continuació, sense adonar-me’n, he donat les gràcies a qui m’ensenya el que no sé, a qui és pacient quan estic neguitós, a qui m’acompanya quan em sento sol, a qui em consola quan estic trist, a qui m’acarona quan em cal. Al Joan per haver fet possible la poderosa experiència que per mi han sigut els seus darrers mesos de vida. A la vida per permetre’m experimentar-la i aprendre’n.
I m’he sentit feliç de ser com sóc, per sentir el que sento i per cóm ho sento.
I aleshores, ja conscientment, he volgut donar les gràcies al Dr. Bach per haver descobert Holly (el boix grèvol) que és la flor quina essència treballa els sentiments negatius: còlera, rancúnia, gelosia,  frustració, malfiança, ràbia, ira, desig de venjança… i tots els que vulgueu posar-hi que siguin contraris a l’amor.
Ahir vaig viure una experiència que em va produir una profunda tristesa, contràriament a la l’explosió de ràbia o ira que hauria sigut normal, temps enredera. “La feina interior que vinc fent els darrers any està donant els seus fruits”, vaig pensar. I, portat per la curiositat, vaig començar a repassar els meus apunts i llibres sobre Flors de Bach.
La descripció que Bach va fer en “Els dotze remeis”, és: “Per aquells que sovint es veuen atacats per pensaments com ara l’enveja, la gelosia, la venjança, la sospita, o que pateixen diverses formes de vexació. Tot i que no existeixi una causa real per la seva dissort, poden patir molt, interiorment.”
Segons el Diccionari de la Llengua Catalana, vexació vol dir: Acció i efecte de mortificar greument, especialment per abús de poder. Acció i efecte de contrariar vivament.
Julian Barnard diu que és una “excel·lent paraula antiquada” i ens fa notar l’origen llatí de vexare, que vol dir agitar. Ell afirma que Bach es referia a l’experiència  d’estar agitat per sentiments violents.
Ja em perdonareu per haver fet aquesta digressió, però l’he considerat important perquè, abans que em sobrevingués la tristesa, em vaig sentir invisible. Sí, invisible als qui m’han envoltat durant molt temps. No és una sensació nova; l’he tingut en moltes altres ocasions i és molt molesta. Hi ets, però el que passa al teu voltant, passa de manera que acabes perdent el sentiment de pertinença al grup. Tu treballes o fas tant o més que els altres, però sembla que ningú no se’n adoni de la teva presència i molt menys de la teva contribució. Mai no reps una carícia, un reconeixement a la teva aportació, i això acaba afectant la teva auto estima: és com si fossis invisible. Real o no, per qui la sent, és una forma de vexació.
En torn a Holly, la Mireille Rosselet-Capt diu: “El boix grèvol permet alliberar-se de la còlera, passar pàgina, i experimentar tolerància i acceptació cap a la persona amb la que t’has enfadat. Això no vol dir que els teu sofriment no era real ni motivat, sinó que passes al capítol següent, i, per sobre de tot, et sents més calmat en relació al que ha passat. El boix grèvol és realment la flor de la pau interior”. I recomana de prendre-la just abans d’afrontar situacions que poden posar-te en estat Holly negatiu.
Avui he tingut una entrevista en relació al fet que ahir em va entristir. Abans de sortir de casa he pres dues gotes de Holly del flascó de l’estoc, directament. Durant la conversa he estat molt tranquil. Després he vingut a casa. La rentadora havia acabat de fer la bugada i jo m’he posat a estendre la roba.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s