Planxo? Existeixo, doncs!

Algú em va dir no fa gaire que sobreviurem sent més imaginatius i solidaris.
Planxar és una d’aquelles activitats que acostumen a no agradar. Espero que estareu d’acord amb mi en que hi ha molta gent (de la que planxa) que ho fa ben bé a la força, perquè no hi ha més remei. 
He de reconèixer que formava part d’aquest nombrós grup. En tot cas, la únic avantatge que li trobava a la planxa és que fent-la anar, tens el cap lliure. 
De manera que, fent cas del savi consell rebut, darrerament he decidit afrontar l’obligació domèstica de planxar des d’un punt de vista més imaginatiu, per sobreviure-la, i l’he convertida en un ritual. Ara, un cop tinc la post plantada, abans de posar-hi a sobre la primera peça, abans de prémer el botó que allibera el vapor, encenc una llàntia i una barreta d’encens, poso música New Age i em disposo a reunir-me amb mi mateix, que no és poca cosa. 
Espero que també estareu d’acord amb mi en que, en els temps que corren, la majoria no sabem trobar ni cinc minuts per dedicar-los a nosaltres mateixos (ara no m’estic referint al cos, que ja sé que hi ha gent que va regularment al gimnàs i així, sinó al nostre esperit). Si més no això és el que la gent respon quan li recomanes de prendre’s les coses amb calma i que dediqui una mica més de temps a sí mateixa per aconseguir-ho.
Doncs ja tenim una solució: la planxa! Ja que li hem de dedicar un temps tot i que no ens agradi, us proposo que ho feu com ho faig jo i així la convertireu en una activitat relaxant i de retrobament amb la vostra ànima.
Bromes a banda, potser no cal encendre espelmes ni barretes d’encens, però sí que és millor una música suau i relaxant abans que altres o la televisió, per exemple. La música suau convida a la reflexió i ens aporta calma. En aquestes condicions, fem la feina més agradable i el resultat és més satisfactori. La satisfacció allibera no se quin tipus de hormones que ens produeixen benestar, amb la qual cosa, sense que calgui haver fet reflexions profundes ni meditacions transcendents, haurem acabat beneficiats d’un activitat que abans defugíem.
Però també podem encendre llànties i encens. I reflexionar o meditar. 
Proveu-ho. Ja em comentareu cóm us va.
A aquestes alçades del meu discurs, suposo que ja us heu imaginat que avui he estat planxant abans de posar-me a escriure. Amb una espelma i amb encens.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s