Tardor a la ciutat.

Passeig Verdaguer

La tardor, que semblava que no arribaria mai, ja ha vingut. La pluja de la setmana passada ha ajudat a instal·lar entre nosaltres si més no la sensació, doncs la temperatura segueix sent benvolent. L’aigua, abundant i persistent, ha fet l’empenta que esperaven les fulles més mandroses. I, finalment, han baixat a terra i han teixit les catifes que teixeixen cada any. A la ciutat també, però és diferent.

Un recurs estètic, la caiguda de la fulla. Hauriem d’agrair-li-ho, a la Natura, per la bellesa amb la que ens omple els ulls. Aquest recurs, però, no és altre cosa que el pas previ a la fusió de les fulles amb la terra, un acte generós i solidari, per adobar-la i ajudar-la a preparar l’inici d’un nou cicle. I això si que és d’agrair: a la Natura, un cicle vital segueix a l’altre sense solució de continuïtat; la vida a la Terra no s’aturarà mai, mentre sigui capaç de regenerar-se.
Avui ha fet un dia preciós, molt solejat, a Igualada. El terra ja era eixut, prou com per iniciar sense massa esforços la neteja dels carrers. Les fulles, també eixutes, ja no s’hi enganxaven. Els operaris de l’Ajuntament les escombraven i les anaven apilant al mig del passeig, a l’espera de la màquina que -aspirant-les- les recolliria. A la ciutat, les fulles molesten. Embussen clavegueres, es fiquen als vestíbuls de les finques, s’enganxen als vidres del cotxes… I són perilloses. Sobre superfícies polides provoquen relliscades i caigudes. A la ciutat també ha arribat la tardor, però és diferent.
Ah! Per cert, l’escombra de l’operari era mecànica.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s